null Skip to main content
Sidebar
"De waarheid over SLS, parabenen en siliconen in haarproducten: waarom ze schadelijk kunnen zijn en hoe ze te vermijden"

"De waarheid over SLS, parabenen en siliconen in haarproducten: waarom ze schadelijk kunnen zijn en hoe ze te vermijden"

08.01.23

SLS, ofwel sodiumlaurylsulfaat, is een veelvoorkomende stof die in veel haarverzorgingsproducten, zoals shampoos en conditioners, wordt gebruikt. Het is een oppervlakteactief middel, wat betekent dat het helpt om vuil en olie uit het haar en de hoofdhuid te verwijderen. SLS kan echter ook hard en uitdrogend zijn, wat kan leiden tot kroezen en split ends. Het kan ook de huid en de hoofdhuid irriteren, wat leidt tot irritatie en roos.

Parabenen zijn een soort conserveringsmiddel dat vaak wordt gebruikt in haarverzorgingsproducten om de houdbaarheid te verlengen. Ze zijn echter in verband gebracht met gezondheidsproblemen zoals hormoonverstoringen en kanker. Sommige studies hebben aangetoond dat parabenen via de huid kunnen worden opgenomen en in het bloedstroom kunnen komen, wat zorgen baart over hun langetermijneffecten op het lichaam.

Siliconen zijn een andere veelvoorkomende stof die wordt gebruikt in haarverzorgingsproducten, vooral in producten die beweren glans en gladheid te geven. Ze vormen een beschermende laag op het haar, waardoor vocht wordt opgesloten en het haar wordt beschermd tegen schade. Siliconen kunnen echter op termijn opbouwen op het haar, wat leidt tot een zwaar, vettig gevoel en moeite met het stylen van het haar. Ze kunnen ook moeilijk te verwijderen zijn en vereisen soms harde sulfaten of speciale reinigende shampoos.

Over het algemeen is het belangrijk om bewust te zijn van de ingrediënten in je haarverzorgingsproducten en te kiezen voor producten die zacht en voedend zijn voor je haar. Zoek naar producten die vrij zijn van sulfaten, parabenen en siliconen, of ten minste een minimale hoeveelheid hiervan bevatten. Je haar zal je dankbaar zijn!

Zoek je naar een shampoo die je haar voedt en hydrateert zonder het gebruik van harde chemicaliën? Onze shampoo is sulfaatvrij, parabenen vrij en siliconenvrij, wat het zacht maakt voor het haar en de hoofdhuid. Het is vol met natuurlijke ingredienten die ervoor zorgen dat je haar schoon, zacht en gezond aanvoelt.

Heb je extra vocht nodig voor je haar? Onze masker is specifiek formuleerd om het haar diep te voeden en beschadigd haar te repareren. Het is verrijkt met natuurlijke oliën en vitaminen die de textuur en het uiterlijk van je haar zullen verbeteren. Gebruik het één of twee keer per week voor het beste resultaat.

Geloof ons niet op ons woord, probeer onze shampoo en masker zelf en zie het verschil in je haar. Klik op de link hieronder om nu te kopen.

https://www.prohaar.nl/haarmasker/

https://www.prohaar.nl/shampoo/