null Skip to main content
Sidebar
Hoe kies je het perfecte kapsel? 7 tips van professionals

Hoe kies je het perfecte kapsel? 7 tips van professionals

Posted by Diana on 14.04.23

Wil je je uiterlijk veranderen, maar weet je niet welk kapsel je moet kiezen? Maak je geen zorgen, hier zijn 7 tips van professionals om je te helpen het perfecte kapsel te kiezen, rekening houdend met je behoeften en voorkeuren.

  1. Ken je haartype Begin met het bepalen van je haartype. Zijn ze steil, golvend, krullend of afro? Het antwoord op deze vraag helpt je te begrijpen welke kapsels geschikt zijn voor jou en welke producten het beste zijn voor jouw haartype.
  2. Houd rekening met de vorm van je gezicht De vorm van je gezicht speelt een cruciale rol bij het kiezen van het juiste kapsel. Bepaal of je een ovaal, rechthoekig, rond of hartvormig gezicht hebt en vraag vervolgens advies aan een stylist die je kan vertellen welke kapsels het beste bij jouw gezicht passen.
  3. Let op je levensstijl Je kapsel moet passen bij je levensstijl. Als je een actieve levensstijl hebt of vaak sport, kies dan een kapsel dat gemakkelijk te onderhouden en te stylen is.
  4. Denk aan je persoonlijkheid Een kapsel kan veel zeggen over je persoonlijkheid. Kies een kapsel dat past bij jouw stijl en voorkeuren, of je nu gedurfd, creatief of conservatief bent.
  5. Houd rekening met je leeftijd Naarmate we ouder worden, kunnen onze haren veranderen qua textuur en dikte. Kies daarom een kapsel dat bij je leeftijd past en eventuele tekenen van veroudering, zoals grijze haren of verlies van volume, verbergt.
  6. Vraag advies aan een kapper Een kapper is een professional die je kan helpen de juiste beslissing te nemen over een geschikt kapsel. Vertel hem over je behoeften, levensstijl en voorkeuren, en hij zal je adviseren welk kapsel je moet kiezen.
  7. Experimenteer met mate Als je niet zeker weet welk kapsel je moet kiezen, begin dan met het voorzichtig uitproberen van veranderingen, zoals het een paar centimeter korter knippen van je haar, subtiele laagjes aanbrengen of een pony toevoegen. Op deze manier kun je erachter komen welke veranderingen het beste bij je passen voordat je besluit tot een meer ingrijpende transformatie.

Samenvatting: Het kiezen van het perfecte kapsel kan moeilijk zijn, maar met deze 7 tips van professionals zul je zeker de juiste beslissing nemen. Vergeet niet dat het essentieel is om je