null Skip to main content
Sidebar
Wat is haarlaminering ??

Wat is haarlaminering ??

03.02.23

Laminering van haren is een kapper behandeling die bestaat uit het aanbrengen van een speciale mix (laminaat) op het haar, waardoor een beschermende laag om elke haar heen ontstaat. Het laminaat is gemaakt van proteïnen en siliconen die het haar versterken en hydrateren, en het stylen vergemakkelijken.

Laminering is vooral aanbevolen voor mensen met beschadigd en droog haar, omdat het hen een gezonde uitstraling en glans teruggeeft. De behandeling kan op alle haartypen worden uitgevoerd, maar is vooral gunstig voor gekleurd, verbleekt en beschadigd haar door stylings.

Laminering van haren kan in een kapsalon of thuis met behulp van speciale producten die verkrijgbaar zijn in kapperswinkels ( link ) worden uitgevoerd. De behandeling duurt ongeveer 40 minuten en is pijnloos. Na voltooiing is het haar glad, glanzend en gemakkelijker te stylen.

De effecten van laminering duren gemiddeld 4 tot 6 weken, afhankelijk van het haartypen en hun toestand. Om het effect zo lang mogelijk te behouden, is het belangrijk om de juiste haarverzorgingsproducten te gebruiken ( link ) en het gebruik van hete stylingtools te vermijden.

Om samen te vatten, laminering van haren is een effectieve manier om het uiterlijk en de toestand van beschadigd haar te verbeteren. De behandeling is pijnloos en kan thuis of in een kapsalon worden uitgevoerd. Om het effect zo lang mogelijk te behouden, is het noodzakelijk om de juiste haarverzorgingsproducten te gebruiken.